W dietetyce wg. Tradycyjnej Medycyny Chińskiej zwracamy większą uwagę na termikę produktów, a nie na kaloryczność, czy zawartość witamin i minerałów. Bierzemy pod uwagę bardziej smak pokarmu, ponieważ niesie on ze sobą określony kierunek energii, który oddziałuje na narządy wewnętrzne.
W codziennym menu należy dobierać produkty tak, by były zgodne z konstytucją danej osoby, a także z daną porą roku. Inaczej komponujemy posiłki zimą, inaczej letni, piękny dzień, a jeszcze inaczej, gdy jest wilgotno i leje deszcz.
Na kursie dowiesz się m.in.:
Podczas wykładów będę mówiła o:
Koncepcji energii Qi – czym jest energia Qi i jak jej jakość wpływa na każdy aspekt otaczającego świata a w tym na to co jesz.
Teorii Yin i Yang – który pokarm jest Yin a który Yang oraz jaki wpływ na Twoje zdrowie ma właściwe dobranie produktów w określonej porze roku.
Termice produktów – dowiesz się czym jest termika produktu oraz jaki wpływ ma ona na Twoje samopoczucie.
Dla kogo?
Warsztaty dedykowane są zwłaszcza osobom początkującym w temacie zdrowego odżywiania oraz osobom chcącym utrwalić wiedzę z zakresu dietetyki wg Medycyny Chińskiej.
Tematy:
Zapraszam!
Iwona Sitko
dyplomowany dietetyk według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej
telefon: 502 518 224
Z powodów epidemiologicznych kurs został chwilowo zawieszony
var fmFCFokw9h7ec3a=function(e){if(e.data.type===’resize’){document.getElementById(’fm-fc-f-okw9h7ec3a’).style.minHeight=e.data.size+’px’}};window.addEventListener?addEventListener(’message’,fmFCFokw9h7ec3a,!1):attachEvent(’onmessage’,fmFCFokw9h7ec3a);