Jestem dyplomowanym dietetykiem według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. Swoje zainteresowanie Medycyną Chińską zaczęłam od zgłębiania wiedzy na temat odżywiania na kursie „Dietetyka wg Tradycyjnej Medycyny Chińskiej” prowadzonym przez Inę Diolosa (Instytut Avicenny) od 1997 do 2000r. Kolejne kursy, na których kontynuowałam swoją naukę to:
Posiadam certyfikat Instytutu Avicenny.
Praktyczne doświadczenie w gotowaniu zdobywałam w barze wegetariańskim „Złoty Osioł w Katowicach, który współprowadziłam przez osiem lat.
Obecnie prowadzę kursy dietetyki według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej oraz warsztaty gotowania według Pięciu Przemian.
Do 2017r. współpracowałam z Ośrodkiem Terapii Naturalnych i Akademią Akupunktury Compleo w Katowicach a obecnie wykłada w Studium Terapii Naturalnych i Profilaktyki Zdrowia we Wrocławiu.