fbpx
Holum terapie naturalneHolumterapie naturalne

Terapia pożywieniem, czyli jak wziąć sprawy w swoje ręce

  • Zapraszamy na cykl wykładów

    Wprowadzenie do dietetyki według Medycyny Chińskiej
    16/02/2020

     

    W dietetyce wg. Tradycyjnej Medycyny Chińskiej zwracamy większą uwagę na termikę produktów, a nie na kaloryczność, czy zawartość witamin i minerałów. Bierzemy pod uwagę bardziej smak pokarmu, ponieważ niesie on ze sobą określony kierunek energii, który oddziałuje na narządy wewnętrzne.

     

    Co robić by być zdrowym?

    W codziennym menu należy dobierać produkty tak, by były zgodne z konstytucją danej osoby, a także z daną porą roku.  Inaczej komponujemy posiłki zimą, inaczej letni, piękny dzień, a jeszcze inaczej, gdy jest wilgotno i leje deszcz.

     

    Podczas wykładów będę mówiła o:

    Koncepcji energii Qi – czym jest energia Qi i jak jej jakość wpływa na każdy aspekt otaczającego świata a w tym na to co jesz.

    Teorii Yin i Yang – który pokarm jest Yin a który Yang oraz jaki wpływ na Twoje zdrowie ma właściwe dobranie produktów w określonej porze roku.

    Termice produktów – dowiesz się czym jest termika produktu oraz jaki wpływ ma ona na Twoje samopoczucie.


    Dla kogo?
    Warsztaty dedykowane są zwłaszcza osobom początkującym w temacie zdrowego odżywiania oraz osobom chcącym utrwalić wiedzę z zakresu dietetyki wg Medycyny Chińskiej.

     

    Następne tematy z cyklu:

    • Element Ziemi, czyli słodko ale zdrowo – data: 7/03/2020
    • Element Metalu, czyli jak zadbać o energię ochronną – data: 25/04/2020
    • Element Wody, czas regeneracji i przygotowania się do nowego roku – data: 16/05/2020
    • Element Drzewa, czyli zdrowa energia na wiosnę – data: 6/06/2020
    • Element Ognia, czyli radośnie dla ducha – data: 27/06/2020

    Zapraszam!

    Iwona Sitko
    dyplomowany dietetyk według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej

     

     

     

     

     

     

     





Wysyłając formularz wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez administratora danych, tj. Orient Paweł Skrzypczak z siedzibą w Chorzowie, ul. Chrobrego 18, NIP  954-25-77-953 REGON 241954342, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2014 r. poz. 1182) oraz zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, „RODO”). Dane osobowe podane w formularzu będą przetwarzane w celu skontaktowania się ze mną i odpowiedzi na moje zgłoszenie zawarte w formularzu kontaktowym. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do przesłania formularza. Przysługuje mi prawo dostępu do treści moich danych oraz ich poprawiania zgodnie z Polityką Prywatności oraz obowiązującymi przepisami prawa.

 

 

 

16.02.2020, 7.03.2020, 25.04.2020, 16.05.2020, 6.06.2020, 27.06.2020 w godzinach 9:30-17:30   250 zł za warsztat - można dołączyć w każdym momencie trwania kursu mała grupa - 10 osób

warsztaty prowadzi

 

 

 

Dietetyka i ziołolecznictwo

 

 

 

Iwona Sitko

 

 

 

telefon: 502 518 224